Mijn wandelnavigatie links


Ik publiceer hier artikeltjes en/of links over wandelnavigeren, gps-apparaten, kaart- en kompascursussen, topografische kaarten, digitale kaarten etc. Neus eens rond in mijn wandelwereld en doe er uw voordeel mee. U kunt op de links klikken die openen in een nieuwtabblad.Op stap met kaart en kompas. Leer jezelf hoe je met een kompas en een routekaart omgaat door herkenbare punten van de kaart en in het veld te vinden. Bekijk de YouTube-video RACR-methode Kaart en Kompas.


Welk gps-apparaat voor wandel/fiets-navigatie? Op Pad schrijft regelmatig over de uitrusting die je nodig hebt tijdens een wandel- fiets- of andere outdoortocht. Op deze pagina vind je alle Op Pad test- en achtergrondartikelen over het onderwerp GPS.


GARMIN-BaseCamp downloaden. Voor Mac en Windows.


OpenFietsMap; voor uw GARMIN gps-apparaat een gratis routeerbare digitale kaart van de BeNeLux of andere delen van Europa. Ook goed bruikbaar om te wandelen. U downloadt een bestandje mee om de kaarten in BaseCamp te installeren.


Topo GPS; maakt van je iPhone of Android telefoon een volwaardig GPS apparaat met topografische kaarten.


GPS-Wijzer; alle informatie over het boek, de handleiding Basecamp, cursussen en routes vind je op deze website. Ze geven daarnaast ook nog heel veel interessante extra‘s, een koopwijzer en andere informatie.


Klompenpaden; wandel de Klompenpaden via de gratis app. Met duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie. Op de site de links naar de app's voor iPhone en Andoid.