Wandelnavigatie; zorg dat u niet verdwaalt.


Wat neemt u mee als niet wilt verdwalen?
Een routekaart met de wandeling erop en bij voorkeur ook voorzien van een coördinatenstelsel.
Een kompas; bij de ANWB kunt u een prima plaatkompas aanschaffen voor 5,99 euro (ledenprijs).
Op stap met kaart en kompas? Leer jezelf hoe je met een kompas en een routekaart omgaat door herkenbare punten van de kaart en in het veld te vinden. Bekijk de YouTube-video RACR-methode Kaart en Kompas.
Een gps-apparaat? U moet er niet tegen opzien u te verdiepen in de werking van het apparaat en in de software op uw PC. Ik adviseer u dan de aanschaf van een GARMIN gps-apparaat. BaseCamp is het programma op uw PC dat met uw GARMIN gps-apparaat communiceert en u gratis kunt downloaden.

Op stap met uw smartphone? U moet dan wel de nodige maatregelen nemen om uw smartphone outdoorbestendig te maken en een powerbank meenemen om uw accu zo nodig bij te laden. Een geschikte App voor Android en IOS is Topo-gps. De App Topo-gps maakt het mogelijk alle gps-routes met de extensie .GPX in uw smartphone te downloaden. U zult u wel in het gebruik van de App Topo-gps moeten willen verdiepen.

Vindt u dat allemaal wat te ingewikkeld? Er zijn ook App 's met kant- en klare wandelroutes, bij voorbeeld Klompenpaden of de Wandelapp van Natuurmonumenten. U loopt er zo mee weg.