Mijn wandelnavigatie links 'Topografie'


Ik publiceer hier artikeltjes en/of links over wandelnavigeren, gps-apparaten, kaart- en kompascursussen, topografische kaarten, digitale kaarten etc. Neus eens rond in mijn wandelwereld en doe er uw voordeel mee. U kunt op de links klikken die openen in een nieuwtabblad.Wandelnavigeren; samenvatting van de workshop Wandelnavigatie.

Wandelnavigeren een update Het bovenstaande artikel is nu vier jaar oud, even bijpraten dus!


Op stap met kaart en kompas. Leer jezelf hoe je met een kompas en een routekaart omgaat door herkenbare punten van de kaart en in het veld te vinden. Bekijk de YouTube-video RACR-methode Kaart en Kompas.


Welk gps-apparaat voor wandel/fiets-navigatie? Op Pad schrijft regelmatig over de uitrusting die je nodig hebt tijdens een wandel- fiets- of andere outdoortocht. Op deze pagina vind je alle Op Pad test- en achtergrondartikelen over het onderwerp GPS.


Topografische wandelkaarten geschikt voor wandelen met een gps-apparaat!
Lees het artikel over waar u op moet letten als u een topografische wandelkaart aanschaft en met een gps-apparaat op stap gaat.


De topgrafische kaarten van Nederland, digitaal.
"Bron: J.W. van Aalst, www.opentopo.nl"


GARMIN-BaseCamp downloaden. Voor Mac en Windows.

BaseCamp; een artikel over de gratis BaseCamp-software van GARMIN met een instructie hoe u track download en u van een track (spoor) een route maakt.


Open Street Maps; een artikel over de gratis digitale kaarten geschikt voor BaseCamp en GARMIN gps-apparaten.


Open streetmap voor Garming gps-apparaten. OpenStreetMap creates and provides free geographic data such as street maps to anyone who wants them. The project was started because most maps you think of as free actually have severe legal or technical restrictions on their use, holding back people from using them in creative, productive, or unexpected ways. One of such productive uses of OpenStreetMap data are free maps for Garmin GPS devices as is the case of this website.


OpenFietsMap; voor uw GARMIN gps-apparaat een gratis routeerbare digitale kaart van de BeNeLux of andere delen van Europa. Ook goed bruikbaar om te wandelen. U downloadt een bestandje mee om de kaarten in BaseCamp te installeren.


Topo GPS; maakt van je iPhone of Android telefoon een volwaardig GPS apparaat met topografische kaarten.


GPS-Wijzer; alle informatie over het boek, de handleiding Basecamp, cursussen en routes vind je op deze website. Ze geven daarnaast ook nog heel veel interessante extra‘s, een koopwijzer en andere informatie.


Klompenpaden; wandel de Klompenpaden via de gratis app. Met duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie. Op de site de links naar de app's voor iPhone en Andoid.


Wandelapp natuurmonumenten; De unieke route app biedt een ruime keuze uit wandel-, fiets- en kanoroutes door heel Nederland. Van speciale routes voor kinderen tot langeafstandsroutes door prachtige landschappen. De app met routeplanner bevat nu 287 gratis routes. Nieuwe routes worden automatisch zichtbaar in de app. Op de site de links naar de app's voor iPhone, Android en Windows.


MrGPS, de kennisbank; bij MrGPS kun je terecht voor aanschaf van je toestel maar ook, en vooral, voor optimale gebruikersondersteuning. Dat kan via de MrGPS cursus-DVD’s, maar ook via de uitgebreide kennisbank en aanvullende video’s op YouTube. (alleen die laatsten al zijn ruim een miljoen maal bekeken; illustrerend dat ze kennelijk in een behoefte voorzien). En natuurlijk de actualiteit op facebook.