Wandelpools


Updatedatum: 14 december 2018.

Je vindt volop wandelpools op de site van De Mooiste Routes en / of De Wandelsite. Je kunt je daar ook aanmelden voor de groepswandelingen die ik organiseer.Waar en wanneer wandelen we?


Op woensdag 19 december organiseer ik de groepswandeling Spoor Weg, een ‘van halte naar halte’ wandeling aan de buslijn 80 verbinding van Scherpenzeel naar Leusden of andersom van 13km.
Het spoort niet meer van Leusden naar Woudenberg en scherpenzeel. De bus speelt nu in deze regio een belangrijke rol. Van oudsher is de Gelderse Vallei een natte kom, ingeklemd tussen de twee stuwwallen van de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe. Het Valleikanaal zorgt nu voor de afwatering ervan. Eenmaal bij de Heiligenbergerbeek loopt u door een kleinschaliger landschap. U wandelt over enkele landgoederen, waaronder landgoed Scherpenzeel en landgoed De Boom in Woudenberg. De route ligt in de provincies Gelderland en Utrecht. Tussen Scherpenzeel en Woudenberg bewandelt u trajecten van drie klompenpaden; Het Broekerpad, het Ouderhorsterpad en het Dashorsterpad. De route gaat een flink deel over de dijk van een oud spoorwegtracé van Kesteren naar Amersfoort. Het circa drie kilometer lange traject van seinpost 38 tot HRC Schimmel in Woudenberg biedt fraaie uitzichten over het landschap.
Start 10:30 uur Restaurant De Mof Arnhemseweg 95, in Leusden.
Aanmelden voor deelname of meer informatie? Klk hier!


Op woensdag 9 januari 2019 organiseer ik de groepswandeling Cotevick, 13km van de Harskamp naar Kootwijk en weer terug. Cotevick is een afwisselende rondwandeling door bos en over een van de grootste aaneengesloten zandvlaktes van West-Europa, het Kootwijkerzand. Halverwege kun je uitrusten in Kootwijk, een gehucht met amper 300 inwoners, dat al stamt uit de 14e eeuw. Toen heette het Cotevick, een samentrekking van cot (kooi) en vick (wijk), wijk van de schaapskooien dus. De uitkijktoren waar u op de heenweg langs komt is geheel vernieuwd en biedt je een prachtig uitzicht over het Kootwijkerzand. Je wandelt op de heen- en de terugweg over wat langere bospaden waar je in de prachtige natuur je overdenkingen ruim baan kunt geven. Start 10:45 Parkeerplaats bij de bushalte Hoog Buurloseweg 6732 HA in Harskamp. Aanmelden voor deelname of meer informatie? klik hier!.


Op Woensdag 16 januari organiseer ik de groepswandeling Sweet Suisse. Ik leid u rond door de omgeving waar ik ben opgegroeid. We wandelen van het staion Driebergen Zeist door het Willinkspark naar het Landgoed Heidestein Bornia. Daar maken we een extra ommetje naar de vijver met het Batakhuis. We vervolgen door bossen, over zandverstuivingen en heidevelden onze weg naar de verlengde Traaij in Driebergen. Na een toertje in het bos bij Klein Zwitserland belanden we bij het restaurant Klein Zwitserland voor een aangename lunchpauze. We hebben er dan ongeveer 7km op zitten. Onze wandeling gaat verder langs enkele curiositeiten in de Driebergse bossen als de koekenpanvennen, de Zwitserse brug, de heidetuin en de eendenplas. De route zelf is ruim 10 km, maar met de start vanaf het staion Driebergen Zeist en het ommetje in Heidestein wordt het 14km. Start 11:15 uur vanaf het station Driebergen Zeist. Aanmelden voor deelname of meer informatie? Klik hier!


Op woensdag 23 januari organiseer ik de groepswandeling Wijngaard en Beekdal een niet al te lange rondwandeling van 13km. Wijngaard en Beekdal is een prachtige rondwandeling. U loopt van het, midden in afwisselend natuurschoon liggende, 170 jaar oude, hotel restaurant Nol in ’t Bosch naar de Wijngaard Wageningse Berg, de eerste Nederlandse biologische wijngaard. Vervolgens wandelt u door de bossen van de Oostereng en het landgoed Quadenoord naar en door het Renkumse Beekdal, een uniek stukje natuur. We gebruiken de lunch in het NIVON natuurvriendenhuis De Bosbeek. Start om 10:30 uur HRC Nol in 't Bosch, Hartenseweg 60 6704 PW Wageningen Hoog. Aanmelden voor deelname of meer informatie? klik hier!.


Wandelpools van De Mooiste Routes.


De agenda van De Wandelsite.